Колеги, днес ходих на майстор щото красавицата взе да гори 15/100градско. И какво излезе-първо-нямаше връзка между ламбда сондата и ЕКУ-то, сондата работи ама няма кой да я отчете. Последва търсене на ЕКУ-то, разкачване на куплунга и обратно. Взе че почна да чете. Обаче СО при норма 0.2 при мене е 1-1.2. Кабелите на свещите са изправни. Излезе че едната от бобините има по-малко съпротивление около 1кОМ и майстора каза че има изгорели намотки и е за смяна и оттам двата цилиндъра не работят като хората. Какво е вашето мнение и откъде да си взема бобини и за каква цена?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бобина?
Collapse
X
-
Купих нова бобина 50лв и я закачихме последователно на двете стари да видим коя работи зле.Сменихме я и СО-то падна от 1.2 на 0.4 и то без катализатор, което си е постижение. Сега ще засека разхода и ако всичко е добреAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Пиши за резултат 4е и на мойта и умуваме върху разхода и нещо не го проумявамеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от BoianКупих нова бобина 50лв и я закачихме последователно на двете стари да видим коя работи зле.Сменихме я и СО-то падна от 1.2 на 0.4 и то без катализатор, което си е постижение. Сега ще засека разхода и ако всичко е добреFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ами първото впечатление е че двигателя се поуспокои и спря да люлее толкова много на ниски обороти, преди се люлееше и купето. Разхода е около 12-13/100. т.е падна с 2л. Обаче проблема с гасненето като е студена и я запаля все още стои. Уж всички датчици са о.к. Взе да ме съмнява да не е някоя слаба връзка, дюза, вакуум или помпата да не вдига достатъчно бързо бензина като я запаля сутринта или сондата докато загрее да дава тези аномалии. Майстора ми каза да я карам известно време и после пак да й видим СО-то за да можел компа да си преизчисли и да запомни новите стойности на СО-то. Има ли такава работа за ъпдейтване и самообучение?Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Ами незнам ама отка4и минуса на акумулатора за да се из4истят грешките от компутара за около 15-20 мин защото сигурно имаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Ами не знам,майстора като гледа ЕКУ-то излезе че няма натрупани грешки, само дето компа не четеше показанията на ламбда сензора. Открихме компа , откачихме куплунга да замери дали стига сигнала от сондата до компа и пак закачихме и почна да чете. А не стана ясно кое пречи на компа да чете ламбдата.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boian.... Обаче проблема с гасненето като е студена и я запаля все още стои. Уж всички датчици са о.к. Взе да ме съмнява да не е някоя слаба връзка, дюза, вакуум или помпата да не вдига достатъчно бързо бензина като я запаля сутринта или сондата докато загрее да дава тези аномалии. Майстора ми каза да я карам известно време и после пак да й видим СО-то за да можел компа да си преизчисли и да запомни новите стойности на СО-то. Има ли такава работа за ъпдейтване и самообучение?Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Горивния филтър е сменен, нов е на 1 месец, сменени са и въздушен филтър, свещи, масло, ремъци и едната бобина.Не съм сменял само кабелите на свещитеAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Колега признавам, че изобщо не познавам твоят модел и не съм и голям специалист по инжекциони, но зимата като сменявах филтъра на Рендето един приятел диагностик ми каза, че ако не се оправи колата от смяната на филтъра има вероятност бензиновата помпа да е тръгнала
Пробвай да стиснеш маркуча за обратния бензин някоя сутрин и виж дали няма да се оправи така колата.Ако се оправи - помпаА моторче за празния ход имаш ли?
Alfa Romeo 75 24V
Comment
Comment